MP3
WIDE

BEVERLY BEVERLY 300 S IE

BEVERLY BEVERLY 300 S IE

Брз, квалитетен и елегантен – 00.000,00 МКД*

По речиси една деценија на успех на пазарот, Piaggio Beverly доаѓа со сосема нов стил и технологија. Новиот модел може да се пофали со уникатен изглед, сигурност и перформанси кои ги нуди и неговите доблести достојни се за угледот на скутерот, кој доминираше на пазарот во првата деценија на 21 век. 

Елегантни софистицирани линии на новиот Piaggio Beverly потекнуваат од внимателно
доработените елементи на досегашниот дизајн, кои еволуирале во сосема нов дизајн кој и понатаму ќе потсетува на досегашниот успех на Piaggio Beverly.

Предниот дел од скутерот е  впечатлив со предните светла кои користат двојни леќи, а светлосниот сигнал за правец е интегриран во  иновативни LED дневни светла по рабовите на предниот панел. 

Класичниот стил заменет е со помодерен стил. Динамика и елеганција се комбинираат во
поспортски изглед  и тесниот заден дел на скутерот ја следи новата предна страна. 
Целиот заден дел е заокружен со одлични LED задни светла. 
Иновативната употреба на бои и материјали, на новиот Beverly  му дава автомобилски изглед. Двобојните панели со додатоци на алуминиумска боја се спојува со бојата на внатрешните делови во која е и седиштето. 
Модерниот среден дел на скутерот во алуминиумска боја, која се продега се до задниот дел на скутерот, ги нагласува неговите тесни линии и силниот,  динамичен карактер.
Модерни централни гребен скутери во алуминиум во боја која се протега по целиот пат до
задниот дел на скутер нагласува тесни линии и силен, динамичен карактер.
Деталите на воланот, внатрешниот дел, како и централниот дел со затворач на резервоарот, се вклопуваат во карактеристичниот италијански дизајн. 

Убав и елегантен, удобен и практичен, новиот Piaggio Beverly е поудобен од неговиот познат претходник.

Багажниот простор под седиштето лесно може да се отвори со помош на копчиња на воланот или на менувачот во касетата. 

Просторот под седиштето е комплетно редизајниран и сега нуди 50% повеќе простор, и е
најпростран скутер во таа класа и може да се сместат две заштитни шлема. Тој
простор е сега осветлен и обезбедува простор за документи.

Багажниот простор е дополнително зголемен со практичен носач на багаж со интегрирани рачки за совозачот и кука на виткање за торба/чанта. 

Piaggio Beverly користи Quasar 300 s мотор со електронски систем за вбризгување на горивото.

Станува збор за едноцилиндричен, четири тактен агрегат со четири вентилски мотор со електронско вбризгување на горивото кој испорачува максимална моќност од 22,2 КС при 7.250 вртежи/во минута со максимален вртежен момент 23 Nm при само 5.750 вртежи/во минута. Со таквите податоци доаѓаат и големи реакции на вртење на рачката за гас што го прави новиот Beverly идеален за градско возење и удобни патувања, без разлика дали сте сами или со совозач.

*Препорачана готовинска цена до регистрација

 

x
ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ:

BEVERLY 300

Агрегат -  Едноцилиндричен, четворотактен Piaggio 

Волумен - 258 см³

Вртежи – 75 мм/63 мм

Моќност -  22,2 КС при 7.250 вртежи/мин

Вртежен момент -  23 Нм при 5.750 вртежи/мин

Развод – Една брегаста осовина во глава (SOHC), 4 вентила

Напојување – Електронско вбризгување

Разладување – Течно

Подмачкување – Пумпа за масло

Покренување – Електрично

Менувач – Автоматски вариомат CVT

Спојка – Автоматска центрифугална 

Рамка – Двојна од високо отпорни челични цевки

Предна суспензија – Телескопска, хидраулична вилушка Ø 35 мм – кај тркалата 90 мм 

Задна суспензија – Двоен хидрауличен амортизер со двојно дејство со прилагодување во 4 насоки – кај тркалата 81 мм

Предна сопирачка – Диск Ø 300 мм со лебдечки клешти и два клипа

Задна сопирачка - Диск Ø 240 мм со лебдечки клешти и два клипа

Предно тркало – Од алуминиумска легура 16”x 3.00

Задно тркало – Од алуминиумска легура 14”x 3.50

Предна гума -  Без внатрешна 110/70-16”

Задна гума - Без внатрешна 140/70-14”

Должина/Широчина/Меѓуосовинско растојание – 2.150 мм/780 мм/1.535 мм

Висина на седиштето -  790 мм

Капацитет на резервоарот за гориво – 12,5 литри

Тежина – 165 кг

Хомологација – ЕУРО 3